Folder- en reclameverspreiding: huis aan huis verspreiding

Ik ben Adamo. Ik ben geboren in Italië. Op mijn derde verhuisde ik naar Antwerpen, België. Ik woon hier na vele jaren nog steeds. Vanaf mijn jeugd was ik altijd al geïnteresseerd in logistiek. Op mijn twintigste heb ik mijn hbo gehaald. Ik wou van mijn interesse van logistiek mijn baan maken, maar ik heb dit uiteindelijk toch niet gedaan. Ik werk nu als leraar op een basisschool net over de grens in NL. Alhoewel ik van mijn hobby niet mijn baan heb gemaakt, weet ik wel erg veel over transport en logistiek. In mijn blog lees je alles over transport en logistiek. Ik wens je heel erg veel leesplezier!

Folder- en reclameverspreiding: huis aan huis verspreiding

Folder- en reclameverspreiding: huis aan huis verspreiding

13 september 2017
 Categorieën:
Verschepingen, Blog


Ieder bedrijf gebruikt bepaalde vormen van reclame om te zorgen dat de naam bekend wordt bij het grote publiek. Een aantal voorbeelden van vormen van reclame zijn korte filmpjes op televisie, de bedrijfsnaam in de krant, maar ook grote borden langs de weg. Dit zijn allemaal redelijk grote acties, waardoor grote bedrijven steeds harder kunnen groeien. Dat geldt voor kleinere ondernemingen uiteraard wat minder. Het is minder realistisch als kleiner bedrijf om dergelijk grote reclames te maken. Er zijn vele alternatieven, maar de bekendste, en daarmee de meest gebruikte, is op dit moment huis aan huis verspreiding - bijv. met JOH van de Kamp BV. Huis aan huis verspreiding is een manier van reclame maken waarbij een bedrijf zijn eigen folders ontwerpt, waarna deze (vaak via een derde partij) door een of meerdere bezorgers verspreid worden. Deze folders worden bij ieder huis in een bepaalde wijk door een aantal bezorgers door de brievenbus gedaan, tenzij op de brievenbus duidelijk staat aangegeven dat dat niet gewenst is. In dat geval zal het huis overgeslagen worden.

Beginnende ondernemingen

Als beginnende onderneming kan het soms lastig zijn om een stabiele basis van klanten op te bouwen. De doelgroep van het bedrijf zal in dergelijke gevallen eerder neigen naar een grotere (en daarmee vaak bekendere) concurrent. Reclame maken is duur, en daarom ook meestal geen reële optie voor een kleinere onderneming. Huis aan huis verspreiding is een manier om snel en goedkoop veel mensen te bereiken, om ze op de hoogte te stellen van het bestaan van je onderneming. Huis aan huis verspreiding kan een goede oplossing zijn voor kleinere ondernemingen, maar daar houdt het niet op. Ook voor middelgrote en grote ondernemingen kun je dit overwegen. Het idee blijft hetzelfde; een groei van de klandizie & omzet in korte tijd, in ruil voor weinig geld. Het is een stuk realistischer voor een klein bedrijf om reclame te maken op iets kleinere schaal.

Effecten

In een korte periode maken enorm veel mensen kennis met jouw onderneming. Dat betekent dat het aantal klanten, en daarmee de omzet, in korte tijd explosief zal stijgen. Het is een zeer effectieve manier om een stabiele basis van klanten op te bouwen voor een respectabele prijs. Naast het bevorderen van je eigen onderneming, help je ook nog eens bij het creëren van werkgelegenheid voor jongeren. Een groot deel van de jongeren onder de 18 heeft als bijbaan de welbekende 'krantenwijk' of 'folderronde'. Wanneer er geen folders te bezorgen zijn, is er op dat moment geen werk voor de jongeren. Door folders te bestellen bij, en te laten bezorgen door een derde partij weet je zeker dat je niet alleen jezelf helpt. Deze organisaties hebben een netwerk van bezorgers die dag en nacht klaar staan om wat bij te verdienen door het bezorgen van folders en andere reclame.

Over ons
Transport en logistiekblog

Ik ben Adamo. Ik ben geboren in Italië. Op mijn derde verhuisde ik naar Antwerpen, België. Ik woon hier na vele jaren nog steeds. Vanaf mijn jeugd was ik altijd al geïnteresseerd in logistiek. Op mijn twintigste heb ik mijn hbo gehaald. Ik wou van mijn interesse van logistiek mijn baan maken, maar ik heb dit uiteindelijk toch niet gedaan. Ik werk nu als leraar op een basisschool net over de grens in NL. Alhoewel ik van mijn hobby niet mijn baan heb gemaakt, weet ik wel erg veel over transport en logistiek. In mijn blog lees je alles over transport en logistiek. Ik wens je heel erg veel leesplezier!

Zoeken
Archief