De voordelen van brievenbusdozen

Ik ben Adamo. Ik ben geboren in Italië. Op mijn derde verhuisde ik naar Antwerpen, België. Ik woon hier na vele jaren nog steeds. Vanaf mijn jeugd was ik altijd al geïnteresseerd in logistiek. Op mijn twintigste heb ik mijn hbo gehaald. Ik wou van mijn interesse van logistiek mijn baan maken, maar ik heb dit uiteindelijk toch niet gedaan. Ik werk nu als leraar op een basisschool net over de grens in NL. Alhoewel ik van mijn hobby niet mijn baan heb gemaakt, weet ik wel erg veel over transport en logistiek. In mijn blog lees je alles over transport en logistiek. Ik wens je heel erg veel leesplezier!

De voordelen van brievenbusdozen

De voordelen van brievenbusdozen

2 januari 2019
 Categorieën:
Verschepingen, Blog


De voordelen van brievenbusdozen  

We versturen in Nederland steeds minder post naar elkaar, veel gaat steeds meer via de digitale weg. Toch neemt het aantal pakketten dat we versturen toe. We kopen namelijk steeds meer online. In aanloop naar Sinterklaas werden er dit jaar 12 miljoen pakketten verstuurd via alleen al PostNL: een nieuw record. Pakketten versturen we dus genoeg en er zijn verschillende manieren om deze pakjes te versturen. Een goedkope optie waar steeds meer gebruik van wordt gemaakt zijn brievenbusdozen. Deze optie heeft veel voordelen ten opzicht van een gewoon pakket en die nemen we vandaag met je door. Brievenbusdozen vindt u bij Boxes in Stock BV.

De voordelen van brievenbusdozen

Het versturen van een pakket binnen Nederland of naar het buitenland kan best prijzig zijn. Er zijn verschillende bedrijven die pakketten bezorgen, maar toch blijft de prijs hoog. Een goed alternatief om minder te betalen voor het versturen van een pakket zijn de brievenbusdozen. Dit zijn dozen die binnen de afmetingen vallen voor brievenbuspost (niet groter is dan 38 x 26,5 x 3,2 cm). Hierdoor kan het pakket mee met de postbezorger in plaats van de pakketbezorger. De postbezorger bezorgd het pakket samen met de andere post door de brievenbus. Een brievenbusdoos kan dus altijd bezorgd worden omdat hij door de brievenbus past. Mocht het pakket niet door de brievenbus passen omdat de brievenbus te klein is, dan bied de postbezorger het pakket aan bij de buren zoals bij een normaal pakket.

Dat een brievenbusdoos altijd bezorgd kan worden is een enorm voordeel, maar er zijn nog meer voordelen, met name de prijs. De prijs voor het versturen van een brievenbusdoos is vele male lager dan de prijs voor het versturen van een normaal pakket. Het versturen van een normaal pakket tot 10 kg kost bij PostNL €6,50 en bij DHL €5,00. De prijs voor het versturen van een brievenbusdoos is €3,80 (mag niet meer dan 2 kg wegen). Dat scheelt dus flink in de prijs.

Brievenbusdozen in alle soorten

Brievenbusdozen worden gemaakt in alle maten en van verschillende materialen. Er is dus altijd een doos die precies bij je wensen past. Hoe kleiner de brievenbusdoos, des te meer kans dat het pakje door de brievenbus heen past en de ontvanger het pakket ontvangt zonder zorgen.

Een brievenbusdoos die mee gaat met de postbezorger kan soms wat meer te verduren krijgen dan een gewoon pakket. Gelukkig worden veel brievenbusdozen gemaakt van stevig karton en hebben de dozen extra stevige randen. Zo blijft de inhoud van de dozen onbeschadigd.

Bronnen:

- https://vgpnl.nl/nieuws/660/recordaantal-pakketten-voor-postnl-door-sinterklaas

- https://www.postnl.nl/klantenservice/advies-opties-bij-versturen/brievenbuspakjes-post/

- https://my.dhlparcel.nl/#/shipment/new/receiver

- https://www.postnl.nl/tarieven/Pakket/NL/0-2kg

Over ons
Transport en logistiekblog

Ik ben Adamo. Ik ben geboren in Italië. Op mijn derde verhuisde ik naar Antwerpen, België. Ik woon hier na vele jaren nog steeds. Vanaf mijn jeugd was ik altijd al geïnteresseerd in logistiek. Op mijn twintigste heb ik mijn hbo gehaald. Ik wou van mijn interesse van logistiek mijn baan maken, maar ik heb dit uiteindelijk toch niet gedaan. Ik werk nu als leraar op een basisschool net over de grens in NL. Alhoewel ik van mijn hobby niet mijn baan heb gemaakt, weet ik wel erg veel over transport en logistiek. In mijn blog lees je alles over transport en logistiek. Ik wens je heel erg veel leesplezier!

Zoeken
Archief